Terapie Dentară

Odontoterapia reprezintă un domeniu important în stomatologie!

Terapia dentară reprezintă un domeniu important în stomatologie, axat pe prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor dentare. Printre cele mai frecvente probleme tratate se numără caria dentară, fracturile dentare și alte leziuni ale dinților. Scopul principal este de a restabili sănătatea și funcționalitatea dinților afectați, îmbunătățind calitatea vieții pacienților.

Unul dintre cele mai comune tratamente în terapia dentară este obturația, cunoscută și sub numele de plomba dentară. Această procedură presupune îndepărtarea zonei afectate de carie și umplerea spațiului cu materiale dentare sigure și durabile, cum ar fi compozitul sau amalgamul. Plombele restabilesc integritatea structurii dentare și protejează dinții de complicații ulterioare.

Plombe Dentare
Sunt aici să te ajut.

În cazul cariilor extinse sau leziunilor profunde, care afectează nervul din interiorul dintelui, poate fi necesară o intervenție endodontică. Această procedură constă în îndepărtarea pulpei dentare inflamate sau infectate din canalul radicular, curățarea și umplerea acestuia cu un material special, menținându-se astfel dintele în cavitatea bucală și prevenind astfel durerea și inflamațiile.

Terapia dentară include, de asemenea, tratamente pentru durerile dentare sau pulpite, care sunt inflamații ale pulpei dentare. În aceste cazuri, tratamentul pulpar are scopul de a elimina inflamația și de a păstra dinții sănătoși și funcționali.

Terapia dentară include, de asemenea, tratamentul fracturilor dentare. În funcție de severitatea fracturii, poate fi necesară restaurarea dintelui cu ajutorul coroanelor dentare, a punților sau a implanturilor dentare.

În plus, terapia dentară se extinde și la domeniul esteticii dentare, oferind opțiuni precum albirea dentară, fațete dentare și alte proceduri pentru îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului.

Stomatologie Preventiva
Preventia este mereu pe primul loc!

O componentă esențială a terapiei dentare este prevenția. Medicul stomatolog educă pacienții cu privire la igiena orală corectă și importanța vizitelor regulate pentru consultații și igienizari profesionale. În acest fel, pot fi identificate precoce problemele dentare și se pot aplica măsuri preventive pentru a evita complicațiile și intervențiile mai invazive.

Prin intermediul terapiei dentare, pacienții beneficiază de tratamente personalizate și preventive, care contribuie la menținerea unei danturi sănătoase și funcționale pe termen lung. Medicul stomatolog joacă un rol esențial în îndrumarea pacienților către un stil de viață sănătos, cu o igienă orală corespunzătoare și vizite regulate pentru evaluări și tratamente necesare.


Care sunt intervențiile de terapie dentară efectuate in cabinetul meu stomatologic?
  • Consultații
  • Desensibilizări
  • Protecții pulpare cu hidroxid de calciu
  • Plombe fizionomice din materiale compozite
  • Albire dentară
Contact

Vă rugăm să ne contactați pentru orice informație

Cabinet Stomatologic Dr. Zlotea Mircea București Sector 1