Chirurgie dentară / orală

Chirurgia dentară acoperă o gamă largă de proceduri!
Chirurgia dentară acoperă o gamă largă de proceduri!

Chirurgia dentară este o ramură specializată a medicinei care se concentrează pe tratarea afecțiunilor orale prin intervenții chirurgicale precise și tehnici avansate. Această disciplină acoperă o gamă largă de proceduri, de la extracții dentare și implanturi dentare până la intervenții chirurgicale complexe pentru rezolvarea problemelor maxilo-faciale.

Printre principalele proceduri ale chirurgiei dentare se numără extracția dinților, inclusiv a dinților incluși sau afectați de carii extinse. Chirurgii dstomatologi pot efectua, de asemenea, implanturi dentare, care implică plasarea de rădăcini artificiale în osul maxilar sau mandibular pentru a susține coroane dentare sau proteze dentare. Aceste implanturi sunt realizate cu materiale biocompatibile și oferă o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dinților lipsă.

Chirurgia dentară are ca obiectiv final restabilirea sănătății orale și estetica dentară, îmbunătățind astfel calitatea vieții pacienților
Sunt aici să te ajut.

Disciplina de chirurgie dentară include și tratamentul chirurgical al bolilor parodontale, cum ar fi gingivita și boala parodontală avansată, care afectează țesuturile de susținere a dinților. Aceste intervenții chirurgicale pot implica îndepărtarea plăcii bacteriene și a depunerilor de tartru, eliminarea pungilor parodontale și regenerarea țesuturilor afectate pentru a restabili sănătatea gingiilor și a osului maxilar.

Pe lângă acestea, chirurgia dentară poate trata și alte afecțiuni precum chisturile sau leziunile traumatice ale feței și maxilarelor. Astfel de intervenții chirurgicale pot implica excizia și reconstrucția țesuturilor afectate, cu scopul de a restabili funcționalitatea și aspectul estetic.

Tratamente cu laser stomatologic
Preventia este mereu pe primul loc!

Chirurgia laser în stomatologie reprezintă o noutate revoluționară, aducând multiple beneficii în tratamentul afecțiunilor orale. Tehnologia laser permite intervenții minim invazive, reducând durerea, tumefierea și sângerarea postoperatorie, comparativ cu metodele tradiționale. Înlocuind instrumentarul chirurgical convențional, laserul oferă o mai mare exactitate în tratarea problemelor gingivale, parodontale și mucozale. Timpul de vindecare este mai rapid, iar șansele de infecții postoperatorii sunt diminuate datorită proprietăților antibacteriene ale razelor laser.

Pacienții au o experiență mai plăcută în timpul intervențiilor, deoarece laserul nu produce vibrații și nu emite sunete deranjante, reducând anxietatea asociată cu tratamentul stomatologic. Prin coagularea vaselor de sânge în timpul intervențiilor, laserul asigură o operație practic fără sângerare, permițând astfel un câmp vizual mai clar și o manipulare mai precisă a țesuturilor.

Chirurgia dentară are ca obiectiv final restabilirea sănătății orale și estetica dentară, îmbunătățind astfel calitatea vieții pacienților. Prin intermediul tehnicilor avansate, a materialelor moderne și a echipamentelor specializate, chirurgii dentiști asigură un tratament sigur, eficient și confortabil pentru pacienți, ajutându-i să-și recâștige zâmbetul și să-și redobândească încrederea în sănătatea orală.


Stomatologie chirurgie orala.
Care sunt intervențiile chirurgicale efectuate in cabinetul meu stomatologic?
  • Consultații
  • Extracții
  • Amputații radiculare
  • Decapușonari molari de minte
  • Descoperiri dinți incluși
  • Incizii și drenări abcese
  • Chiuretaje alveolare
  • Tratamentul alveolitelor postextracționale
  • Gingivectomii / Gingivoplastii
  • Lavaje Antiseptice
Contact

Vă rugăm să ne contactați pentru orice informație

Cabinet Stomatologic Dr. Zlotea Mircea București Sector 1