Protetică Fixă

Protetica fixă reprezintă o ramură complexă a stomatologiei care se concentrează pe restaurarea dinților prin intermediul coroanelor și punților dentare.
Protetica fixă se ocupă de restaurarea dinților prin intermediul coroanelor și punților dentare!

Protetica fixă reprezintă o ramură complexă a stomatologiei care se concentrează pe restaurarea dinților prin intermediul coroanelor și punților dentare. Această disciplină se ocupă de rezolvarea problemelor legate de dinții lipsă, dinții cariați sau fracturați, precum și de îmbunătățirea aspectului estetic și funcțional al zâmbetului.

Procesul de protezare fixă începe cu evaluarea stării dentare a pacientului și planificarea tratamentului adecvat. Ulterior, se efectuează pregătirea dinților naturali care vor susține restaurarea protetică. Această etapă implică eliminarea prin frezare a unei porțiuni din structura dintelui pentru a permite așezarea și fixarea corectă a coroanei sau a punții dentare.

Protetica fixă oferă multiple beneficii, printre care restabilirea funcției masticatorii, corectarea poziției și a formei dinților, îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului și protejarea dinților restanți de eventuale complicații
Sunt aici să te ajut.

Următorul pas constă în realizarea unei amprente precise a dinților pregătiți, astfel încât tehnicianul de laborator să poată crea o lucrare protetică personalizată. Această lucrare este fabricată utilizând materiale rezistente și estetice, cum ar fi ceramica sau zirconiul, care imită aspectul natural al dinților.

După finalizarea lucrării protetice în laborator, aceasta este testată și ajustată pentru a se asigura o potrivire perfectă și un confort optim în gură pacientului. Ulterior, lucrarea protetică este cimentată permanent pe dinții pregătiți, oferind astfel o fixare stabilă și durabilă.

Protetica fixă oferă multiple beneficii, printre care restabilirea funcției masticatorii, corectarea poziției și a formei dinților, îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului și protejarea dinților restanți de eventuale complicații. De asemenea, restaurările protetice fixe pot contribui la creșterea încrederii și la îmbunătățirea calității vieții pacientului.

Este important de menționat că protetica fixă necesită o abordare individualizată și o colaborare strânsă între medicul stomatolog, tehnicianul de laborator și pacient.
Preventia este mereu pe primul loc!

Este important de menționat că protetica fixă necesită o abordare individualizată și o colaborare strânsă între medicul stomatolog, tehnicianul de laborator și pacient. De asemenea, menținerea unei igiene orale adecvate și vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale pentru a asigura o durabilitate pe termen lung a lucrărilor protetice fixe.

În concluzie, protetica fixă reprezintă o soluție eficientă și durabilă pentru restaurarea dinților și îmbunătățirea aspectului zâmbetului, având un impact semnificativ asupra sănătății dentare și a încrederii în sine a pacientului.

În cele mai multe cazuri, prețul unei punți dentare se calculeaza înmulțind numărul total de elemente ale punții cu prețul unei coroane dentare realizată din materialul respectiv.

Un dinte de portelan este o coroana dentara care are un invelis de portelan (ceramica) si o structura de suport care acopera fie radacinile naturale ale dintelui, fie un implant dentar.
Care sunt manoperele realizate in vederea protezării fixe in cabinetul meu stomatologic?
  • Consultații
  • Ablații lucrări protetice vechi
  • Pivoți metalici / zirconiu / fibră de sticlă
  • Coroane metalaoceramice / zirconiu/ ceramică pe zirconiu / integral ceramice
  • Punți metalaoceramice / zirconiu/ ceramică pe zirconiu
Contact

Vă rugăm să ne contactați pentru orice informație

Cabinet Stomatologic Dr. Zlotea Mircea București Sector 1