Protetică Mobiă

Protetica mobilă reprezintă o ramură a stomatologiei care se concentrează pe restaurarea dinților lipsă sau deteriorați, utilizând proteze dentare
Protetica mobilă restaurarează dinții lipsă sau deteriorați, utilizând proteze dentare!

Protetica mobilă reprezintă o ramură a stomatologiei care se concentrează pe restaurarea dinților lipsă sau deteriorați, utilizând proteze dentare care pot fi îndepărtate și plasate în cavitatea orală. Aceasta oferă soluții personalizate și convenabile pentru pacienții care au pierdut dinții din diverse cauze, cum ar fi leziuni carioase extinse, boala parodontală sau traumatisme.

Protetica mobilă oferă o serie de beneficii, cum ar fi restabilirea funcției masticatorii, îmbunătățirea fonației și a esteticii, susținerea structurii feței pentru un aspect mai tânăr și prevenirea migrației dinților adiacenți către spațiul gol lăsat de dinții lipsă.

Protezele parțiale sunt menținute în poziție cu ajutorul unor crosețe care se atașează de dinții naturali rămași.
Sunt aici să te ajut.

Protezele dentare mobile sunt confecționate din materiale durabile și adaptate pentru a se potrivi confortabil și precis în gură pacientului. Există două tipuri principale de proteze dentare mobile:

  • Proteze dentare totale sau parțiale acrilice (placi dentare): Acestea sunt utilizate când pacientul a pierdut toți dinții unei arcade dentare. Placa dentară acoperă întreaga suprafață a arcadei și este menținută în poziție prin intermediul forței de succiune (ventuză) și a aderenței cu mucoasa orală.

  • Proteze dentare parțiale scheletate: Aceste proteze sunt folosite când pacientul a pierdut doar câțiva dinți și mai sunt prezenți dinți naturali. Ele sunt realizate cu o structură metalică subțire, numită schelet, care se încadrează perfect în arhitectura orală. Protezele parțiale sunt menținute în poziție cu ajutorul unor crosețe care se atașează de dinții naturali rămași.
Procesul de realizare a protezelor dentare mobile implică o serie de etape, inclusiv luarea amprentei
Preventia este mereu pe primul loc!

Procesul de realizare a protezelor dentare mobile implică o serie de etape, inclusiv luarea amprentei pentru a obține o reproducere precisă a cavității orale, confecționarea protezei în laborator, ajustarea acesteia pentru a asigura o potrivire corespunzătoare și aplicarea finală în gura pacientului.

Este important de menționat că protezele dentare mobile necesită o perioadă de adaptare pentru pacienți, iar o igienă orală riguroasă și vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale pentru menținerea sănătății cavității orale și durabilitatea protezelor.

În concluzie, protetica mobilă reprezintă o soluție eficientă și accesibilă pentru pacienții care au nevoie de restaurarea danturii și îmbunătățirea calității vieții lor orale și generale.

Proteza scheletata reprezinta o alternativa la protezele dentare partiale mobilizabile clasice.
Care sunt manopere realizate in vederea protezării mobile in cabinetul meu stomatologic?
  • Consultații
  • Gutiere
  • Proteze acrilice parțiale si totale
  • Proteze elastice
  • Proteze scheletate
Contact

Vă rugăm să ne contactați pentru orice informație

Cabinet Stomatologic Dr. Zlotea Mircea București Sector 1